Kan hästar stå och sova?

 
Som du säkert sett så står hästar och vilar då och då. Dom blundar och underläppen hänger. Dom är dåsiga och väldigt avslappnade, men dom sover INTE. Det är en myt att hästar kan låsa sina ben och sova ståendes. 
 
 
Tama vilar i stallet, sommaren 2015 
 
Hästar behöver lägga sig ner för att sova annars kan dom få sömnbrist.
I denna artikel kan du läsa mer om det: LÄNK till Hippson.
 
 
Arnaldo kan ha svårt att slappna av tillräckligt för att verkligen somna liggandes. Häromdagen när han och Kira gick själva i sin ät-hage, rullade Kira sig. Och då var inte Naldo sen att rulla sig på samma fläck efter henne. Väl nere på marken var det som att han kom på hur gott det var att ligga ner och vila sig. Han bara sjönk ihop och fick drömryck med mulen i marken. Kunde nästan misstolkas för dödsryckningar, men det var det inte för 10 min senare kvicknade han till igen. En powernap blev det i alla fall.
 
 
 
 
 
God morgon!
 
 
Elin
2017-04-02 @ 18:51:20

Är det sant?? Hua, tänk alla hästar som stått bundna i spiltor då? Dem får ju aldrig sträcka ut ordentligt..🤔😓

Svar: När det var lagligt att ha spiltor fanns det faktiskt regler angående storleken, att hästen måste ha plats att kunna ligga ner på sidan med benen utsträckta. Och så klart att den ska kunna lägga sig ner ordentligt överhuvudtaget. Det blir väl en vanesak. Det viktigaste är att hästen känner sig trygg i att lägga sig ner var den än är.
Ninja
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

equilogisk.blogg.se

Logisk Hästhållning - Vänskap, Samarbete, Kärlek. Träning, Lek, Utmaningar. Hälsa, Styrka, Naturlig Sundhet.

RSS 2.0