En oförglömlig resa

 
 
Nu kommer det stora avslöjandet om vad som kommer att hända fram i maj...
 
 
 
 
 
Det finns ett räddningscenter för hästar nere i Florens i Italien, som heter Italian Horse Protection. Dit ska jag åka tillsammans med Carola Lind, Emelie och Sanna, som också arbetar med hovterapi. Där ska vi volontärjobba med centrets ca 70 omhändertagna hästar i 3 dagar. Själva resan kommer ske med bil, och tar ca 2 dagar dit och 2 dagar hem. 
 
Förutom att jag alltid velat åka till Florens har jag alltid längtat till Italien. Jag har varit där litegrann, men vill dit MER. Den här resan kommer inte bara bli ett mindre äventyr, utan säkert väldigt omtumlande, känslosamt och en otroligt lärorik upplevelse. Bara att få jobba ihop med likasinnade kollegor så intensivt är något som jag ser fram emot. 
 
Dessutom kommer Hästfocus att göra ett repotage om oss. Och det gör mig så klart väldigt glad att belysa hur mycket man kan hjälpa en häst genom själva grunden dom står och går på - hovarna. Där börjar och slutar många mer eller mindre lättåtgärdade problem. Dessutom finns det så mycket att utläsa i en barfotahov om hur det står till med hälsan i övrigt. Sådant som du aldrig skulle kunna se i en skodd hov. Den nakna hoven är lite som ett facit. Och vem vill inte ha ett facit till hur ens häst mår? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Med facit på hand kommer vi förhoppningsvis kunna göra en ordenlig insats för så många hästar som möjligt.
Har fixat pass, och är nu på jakt efter en skir sommarklänning att bära åtminstone en afton i Florens...
 
 
 
 
equilogisk - hovterapeut - hovterapi - hästar - italien - road trip - volontärarbete - välgörenhet
4
Clara

Åhhh vad roligt Ninja!!❤❤

Elin

Men guuuud vad spännande!! Wow!

Isabella

Tror att det kommer att bli EN otrolig upplevelse ❤ ska bli rolig att läsa reportaget och dina tankar på bloggen under resan ❤❤❤ KRAM 😘❤❤

Mia Kleen

Vad bra att ni gör detta! Det är en av våra elever Marita Nardi Dei som startade den stiftelsen! Hon finns numera strax söder om Göteborg :-)

Svar: Vad roligt! Det ska bli jättekul att få veta mer om stiftelsen och att få hjälpa till lite.
Ninja