Skillnaden på IHP

  
Sonny
 
 
Sonny Richichi, driftsansvarig på IHP, träffade sin häst Koral för 17 år sedan.
 
Då var Koral svår att hantera och halvt omöjlig att rida. En problemhäst, skulle man kunna kalla honom. Sonny hade i vuxen ålder lärt sig rida och älskade tjusningen med hästar. Men med Koral insåg han att det han lärt sig om ridning inte rimmade med den han var. Så han ändrade sitt sätt att bemöta Koral. Bytte hårda tag och krav om lydnad, till ett mjukare sätt, vänlighet och respekt. Och Koral förändrades genast till det bättre. 
 
I och med den insikten ville Sonny förändra synen på hästar och förbättra deras liv, och började arbeta på IHP. 
Italian Horse Protection samarbetar med polis och myndigheter, och får ta del och strida för vanvårdade hästar över hela landet. På centret får hästarna sedan leva resten av sina liv i stora blandade flockar över stora marker. Barfota och utan krav från människan.
 
 
 
 
 
De som arbetar på centret kämpar för varje enskild häst. De får anpassat foder efter deras behov, mediciner och kärleksfull omvårdnad. Varje häst får ett värdefullt liv. I Sverige avlivar vi hästar som inte längre kan prestera som vi vill eller blir lite obekväma för oss. Hur lätt som helst. Som en blinkning. Men i Italien är ett liv värt mycket. DU avgör inte om ett liv ska avslutas. När ett djur vill dö så går det undan och gör det. Det är inte många djur i Sverige som får välja när det är dags. Vi är "humana" och tar beslutet åt dom. Rätt eller fel? 
 
 
Starlight, drygt 20 år gammal.
  
Han ser kanske inte mycket ut för världen. MEN, denna hästen är full av liv och energi. Han är en av ledarna i sin flock och hade lite svårt att stå stilla inne då han inte kunde hålla koll på sin flock samtidigt. Kanske dyker tanken upp att den hästen skulle må bättre som död? Men vad är det som säger att han inte mår bra vid liv? Vem avgör det? Han lever i alla fall vidare och får se solen gå upp och ner över Toscanas böljande landskap tillsammans med sina hästvänner. Ett fint liv trots att man är lite ranglig och skran.
 
 
IHP är en icke vinstdrivande organisation som kämpar för att få verksamheten att gå runt. Hästfoder är dyrt i Italien, och gräset växer bara några månader om året. Ett bidrag hjälper till att hålla hästarna vid liv, så vill du göra en insats för hästarna kan du skicka in pengar. Eller åka ner och lämna över ett bidrag.
Det är väldigt vackert där.
 
 
 
 
 
Italian Horse Protection - SUPPORT
 
 
 
 
 
 
Före och direkt efter
 
 
 Allt började med Koral.
 
För mig började allt med Tama.
 
 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

equilogisk.blogg.se

Logisk Hästhållning - Vänskap, Samarbete, Kärlek. Träning, Lek, Utmaningar. Hälsa, Styrka, Naturlig Sundhet.

RSS 2.0