Och det var den helgen

 
I fredags var det JULBORD, och inte vilket sketet julbord som helst, utan finfint som attan på Gothia Towers. In stövlade ett glatt överförfriskat Borås-gäng, där en av oss fick ligga kvar nere i lobbyn och en annan fick halta sig upp för trapporna då ena skosulan, i samma ögonblick som hen gick över tröskeln, lossnat ända ner till klacken. 
 
 
 
Bra kväll med dans och allt. Bra morgon också med busstur ner till stan i sällskap av en av ungarna som jag lovat Bio. Satt mest och längtade efter Fredrik (som var iväg och jobbade i Finland) under filmen, sen gick vi hela vägen till mitt jobb och hämtade bilen som stått där sen i fredags eftermiddag. 
 
Lördagkvällen blev inte många knop gjorda. Efter stallet åkte vi hem, kollade Stjärnhoppningen (repris) och somnade i varsin ände av soffan fortfarande iklädda stallkläderna. När vi vaknade och gick upp för att åka till stallet igen, redan färdigklädda, insåg jag hur jädra smidigt det egentligen är. Sa till ungen att vi är precis som min syster; hon lägger sig och vaknar i typ samma kläder hela vinterhalvåret. För kallt i huset för att byta om! 
 
En till av ungarna hängde med till stallet på söndagen, efter en riktig familjebrunch med nudlar, falukorv och Skitgubbe vid köksbordet. Bra tempo med mockning och annat gav oss gott om tid att träna alla tre hästarna. En 9-åring ställde sig i mitten av paddocken och vrålade på mig som en riktig proffstränare, när jag skulle försöka mig på att hoppa ett mindre hinder med Arnaldo.
 
"Du måste hänga med FRAM över hindret!"
"Du kan inte rida LÄTT innan!"
"Kom fram i galopp istället!"
 
Bra tips, helt ärligt. Sen skulle hon visa... Ja, men visst. Gört bara.
*häpnar över att ungen rider way way bättre än mig*
 
 
 
Tama fick springa några varv i paddocken också, med både mig och den andra ungen.
Och Solsken fick visa upp sina löshoppningstalanger. 
 
 
 
 
 
Om du undrar varför hästarna ser så dassiga ut är det för att det både regnade och snöade på snedden större delen av dagen, plus att hästarna roat sig med att rulla sig både inne i torven och ute i leran dan innan. 
Det vill säga; ett så omöjligt projekt att få rent dom hästarna att det inte var lönt att ens försöka...
 
 
 
 

equilogisk.blogg.se

Logisk Hästhållning - Vänskap, Samarbete, Kärlek. Träning, Lek, Utmaningar. Hälsa, Styrka, Naturlig Sundhet.

RSS 2.0