Regn och flugor

Dagens ridtur ihop med lilla Ella Medryttare började med regn regn regn. (Hade det inte varit för Ella så hade jag högst troligt aldrig gett mig ut.) 
Men när vi väl skulle ge oss iväg slutade det!
 
Då kom flugorna. Etthundratusen.
Jag hade magknip efter att ha satt i mig en ganska stor ask bigaråer, så förutsättningarna för en trivsam ridtur var lite dåliga från start. Att rida i kvavt väder med en billig alltför tät regnjacka, fuktiga trånga ridbrallor, och alla dessa flugor som ett straff á la Moses, tog ner det lite.
 
Men att se hur go Solsken var med Ella (så mycket bättre liten ridponny hon blivit!) gjorde mig väldigt glad. Väldigt.
 
Red med en halv buske i handen som vapen mot de små flygande terrorhoten.
 
 
Arnaldo och Kira verkade lugna hemma i hagen när vi kom tillbaka. Ingen oro alls. Bra!
 
 
 

Ho-ho!?

Vad tråkigt det är när det inte kommit ett enda nytt inlägg på aslänge. Verkligen trögt. Men vilken dag som helst nu kommer mitt nya internet ramla ner i brevlådan. Då kör vi!!!

Hovterapi och promenader

Inget Internet. Igen. Det bara tar slut hastigt och olustigt! Jag uppdaterar från mobilen så länge.

Håller på och hovterapiar mina hästar, vilket innebär; ingen ridning på några dar. Men promenader går bra, och igår fick vi ihop tillräckligt med fotfolk för att ta ut alla fyra hästarna tillsammans för första gången. 


Tog en runda i skogen, och Kira hade täten ihop med mig tills vi kom fram till en uttorkad bäck. Där tog det tvärstopp. Den var bara FÖR läskig. Trots att jag skuttade fram och tillbaka på stenarna för att visa Kira att det var säkert att gå på, darrade hon till av rädsla bara ena hoven nuddade en sten. 

Så Arnaldo fick ta över täten, och visade föredömligt hur man skulle sätta hovarna i den torrlagda bäckfåran. 


Idag blev det en lite kortare promenad med ponnisarna bara. Deras hovterapi är klar för denna gång, så på onsdag ska vi ta igen förlorad motionstid. Och så kör vi på så resten av sommaren.