En liten barbackatur

I tisdags när det var så himla varmt och soligt, som en riktig sommardag, röjde Ingrid och jag lite runt hagarna. Tog ett brejk mitt i och red ut på den korta rundan med Kira och Solaika.
Ingrid red helt barbacka, och jag hade padden. Så himla härligt!!!
 
 
 
 
 
Igår var det uppehåll på förmiddagen så vi bestämde oss för att rida en längre tur. Precis när vi gav oss iväg började det regna. Och regna och regna. Inte så kul. MEN, det som VAR kul var att Kira lät mig rida på henne större delen av rundan i skritt och trav, uppför och nerför. Jättesnäll och lugn. Så mitt självförtorende med henne ökade väldigt mycket. Skönt.
 
Kom hem från stallet genomblöt och genomfrusen. Tryckte i mig chili con carne och stensomnade på soffan. Åkte tillbaka till stallet och tog in hästarna, och passade då på att träna lite trick med Tama. Hittills kan hon lyfta på ett framben i taget, så där högt upp alltså och vifta lite med det. Pussas, kan hon både hårt och brutalt. Och en stel bugning. Jo då, det tar sig. Genrep om en vecka....
 
 
 
 
 

Photoshoot mars 2017

Jag och Isabella börjar få rutin på detta nu. Det är otroligt mycket förberedelser inför ett photoshoot. För det första ska hästarna vara rena och snygga. Manen och svansen kanske till och med behöver en tvätt. Och då kan man inte vara ombytt och klar för det kan förstöra hela outfitten. Och så får hästarna inte vara hungriga eller på dåligt humör av någon annan anledning. Vädret ska vara fint och insekterna ska hålla sig borta.
 
 
Så här gick vi till väga i söndags.
 
Började med att ge alla hästar mycket hö och varsin bunke med gott.
Borstade Tama och Kira medan dom åt. 
Promenerade ner till en glänta i skogen och rekade platser. Testade att posera utan häst i med- och motljus. 
Fikade på macka, morötter, oreos och kaffe i solväggen, för att hålla humöret uppe.
Hämtade Tama ur hagen och promenerade ner till gläntan igen. 
Isabella och Tama poserade medan jag fotograferade. Tama var inte helt nöjd med att var 150 meter ifrån dom andra hästarna så hon hade svårt att stå still. Men det blev bra bilder.
Lämnade tillbaka Tama.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fikade en gång till, denna gången på saft och ambrosiakaka.
Hämtade Kira ut hagen och gick ner till gläntan.
Var lite nervös för hur hon skulle gilla att bara stå och posera på lite olika ställen. Det kan vara svårt för hästen att begripa i vilket syfte vi ska stå här och där och se halvalert drömmande ut. MEN Kira var så duktig! Hur lugn som helst! Bästa pose-hästen! Visste inte om jag skulle sitta upp eller inte, men valde att avstå eftersom detta var vårat första photoshoot och hon var så duktig redan. Behöver inte pusha det.
Men vi fick lite nya idéer inför nästa fotostund...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1

Lilla ridhästen Solsken

 
Idag var det Kalle & Kajsas nypremiär med Tama & Arnaldo 2017.
Så då passade jag på att ta ut Solsken på en mysig skogspromenad ihop med Ingrid & Redneck.
 
 
 
 
 
Gick 1-timmesrundan uppför berget och ner igen. Ganska kämpigt. Och Solsken fick bära mig vid två tillfällen á ca 10 min.
Lite styrketräning kan man säga att det blev. 
 
En liten fråga bara:
 
Exakt HUR söt får man vara???
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Solsken fick låna Tamas finträns, och herregud så fin hon var i det!
 
 
 
 
 
1