Den här helgen...

 
 
 
...började med storstädning ute och inne, ungar högt och lågt, pyssel och projekt, och prospekt inför de lediga dagarna. 
Sen magsjukt barn. Tvätta ALLT, spraya av ALLT inne, städa städa, vädra vädra!
Faran över = glädje och lättnad.
 
Fredrik kom hem med Nya trädgårdsmöbler och Ny grill till altanen. Så fint, så mysigt!
Bäddade ner oss under filtar, njöt och frös i blåsten.
 
Byggde om och lagade hagarna en hel dag, krattade i trädgården och red ut en annan. 
 
Helgen avslutades med en barnfri vinkväll, med så mycket vin att det nästan spårade ur.
Passade på att göra slingor i mitt hår, Fredrik var frisör!
Resultatet: En stor blekt fläck mitt uppepå skallen. Snyyyyyggt!
 
 
 
 
 
 

Hemma igen

 
Precis när jag satte mig i bilen för att åka hem i söndags, skickade Fredrik sms att han skulle fixa allt åt hästarna, men vänta tills jag kom hem så vi kunde ta in dom ihop. Var så nära att brista ut i storgråt, för HERREGUD vad jag saknat dom! Helt otroligt att tre hästar i en hage kan ha så stor inverkan på mitt liv. 
 
Snopen blev jag då Tama visade sig mer aggressiv än glad av att se mig igen... Men då fick jag påminna mig själv om att det är ju det som är hennes grej; att inte vara så bra på att anpassa sin entusiasm till att vara mild och god. Hon svingade sitt huvud mot mitt så jag kraschade in i boxgallret, skrubbade sina ganacher över mina armar och axlar, nafsade mig i ansiktet, skarapade med hovarna, och gick en rastlös volt innan hon gjorde en ny attack. Lite som en överexalterad hund som återser matte.
 
Naldo och Solsken var väldigt mycket mildare. La sina mular i mina händer och bara stod helt stilla.
 
Är så ivrig på att börja behandla mina hästar, och tänkte att jag skulle göra en första omgång igår efter jobbet. Men det var en sån härlig kväll, så Fredrik och jag tog ut alla hästar på en promenad ner till sjön istället. Jag ledde Tama och Naldo, och Fredrik ledde Solsken. 
 
Senare på kvällen i stallet sa jag till Tama hur glad jag är att vara hemma hos henne igen. Och då var hon inte så våldsam, utan bara slickade mina händer och strök sig väldigt försiktigt mot mig. 
 
 
 

Dag 2 Equipati

Startade dagen med en dusch, och en intensiv insikt om att jag är en köttätare.
 
Kokade perfekta 7-minuters ägg och tog en promenad. Alltså FY FAN för att ha såna här skogar att rida i. HELVETE!!!
 
 
 
 
 
Dagen fortsatte med en jädra massa teori och en liten del praktik. Det jag gillade absolut mest idag var när Carola pratade om hästarna. Alltså just dom hästarna vi fick träna på, inte hästar generellt. För det enda man kan säga om hästar generellt är att dom har fyra ben och svans. Men inte ens det stämmer alltid. 
 
Hur är den här hästen? Mjuk, hård, intresserad, avstängd, spänd, slapp? Lägg upp bemötande och behandlingen därefter.
 
För att kunna behandla en häst rätt måste vi bemöta den rätt. Titta inte på den; det är en attack. Hästar är så känsliga att bara en blick på den kan vara en kränkning. 
 
"Den här hästen sparkas. Hon tycker inte om när man går bakom henne eller tar i hennes bakdel. Varsågoda nu att gå bak och lokalisera höftbenens position!" 
Jaha. Tänka på blicken, attityden, syftet, och iaktta hennes språk mot mig. Ställde mig mot rumpen och klämde och kände. Hon hotade bara att sparka mig, tjejen efter kunde inte slutföra, så då slapp hästen fler elever. Bra. 
 
Just nu är det kaos i huvudet. Jag litar inte på att jag har fattat rätt eller kommer ihåg rätt. Men allt ska väl bara smältas. 
 
Imorgon ska vi gå igenom behandlingsmetoder, och sen ska vi åka och behandla ett gäng helt okända hästar.
 
 

equilogisk.blogg.se

Logisk Hästhållning - Vänskap, Samarbete, Kärlek. Träning, Lek, Utmaningar. Hälsa, Styrka, Naturlig Sundhet.

RSS 2.0